Sin categoría

En trobades anteriors…

En trobades anteriors, Carol Morales i Marc Casamiquela van treballar juntament amb el consell d’infants, els casos que compartim a continuació.

D’aquesta manera, van aprofitar per diferenciar el conflicte escolar de l’assetjament, identificar els rols que poden aparèixer durant un assetjament escolar, on es pot donar, com es produeix aquest assetjament i per acabar què podem fer quan veiem o vivim un cas d’assetjament o possible assetjament.

Primer cas

Durant un matí, observem la Maria més trista de l’habitual, asseguda com cada dia al seu lloc de la classe. Al costat hi ha la Pamela, que s’interessa per ella.

La classe de Medi passa sense cap incident fins que el professor marxa un moment a buscar material. En aquell moment, en Pol,  demana a l’Eduard i a la Laia que l’ajudin a amagar l’esmorzar a la “Fantasma”. En aquell moment, mentre la Laia vigila, en Pol i l’Eduard amaguen l’esmorzar.

Un cop torna el professor, en Pol fa bromes comentant que avui porta un esmorzar molt bo i l’Eduard i la Laia riuen pensant amb la broma que havien fet.

Quan arriba l’hora d’anar al pati, la Maria s’adona que li han pres l’entrepà de la motxilla. Així doncs, la Maria es queda sense poder esmorzar.

Mentre transcorre el temps del pati, la Pamela escolta a la Rosa, en Jan i la Mireia com comenten que han vist en Pol amagant l’entrepà de la Maria. Un cop la Pamela escolta aquest fet, córrer a informar a la Maria del que ha escolat.

Segon cas

Avui és l’aniversari d’en Pol i durant l’hora del pati, comenta amb la Laia i l’Eduard, que està organitzant una festa d’aniversari i que convidarà a tota la classe menys a la “Fantasma” ja que no li cau bé. La Laia i l’Eduard riuen i es burlen pensant que la “Fantasma” es quedaria sense festa ni esmorzar, ja que en Pol li havia amagat just abans de baixar al pati.

En un altre costat de la pista de futbol, observem la Maria asseguda sola i més trista de l’habitual.

La Rosa, en Jan i la Mireia, li han explicat a la Pamela que han vist en Pol amagant l’entrepà de la Maria i burlant-se amb l’Eduard i la Laia. També li han comentat que en Pol està convidant a tota la classe a la festa d’aniversari d’aquesta tarda.

En aquell moment arriba la Pamela corrent i s’asseu al costat de la Maria preguntant-li si ha rebut la invitació d’en Pol i si és cert que li han amagat l’entrepà. La Maria confirma que algú li ha pres l’entrepà i que no ha rebut la invitació, però encara que l’haguessin convidat no li agradaria anar-hi, ja que en Pol no li cau bé.

Després d’un espai de reflexió, on els infants van poder expressar els seus neguits, van proposar el següent:

  • Rebre més confiança per part del professorat, doncs alguns dels infants expressaven que no se’ls dona la suficient importància.
  • I la necessitat d’un recurs intern o extern on puguin tenir suport, i, també, un recurs per les famílies que ho necessitin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s