Bon ús de pantalles

Com ens fan sentir les pantalles?…Tercera trobada del CIM 2019-20

Dijous 12 de desembre, el CIM va celebrar la seva tercera trobada dels curs. L’objectiu de la sessió ha estat continuar el debat sobre les diverses tecnologies que més fem servir diàriament, obrint el focus cap al nostre entorn: família, escola, amics i amigues, o el veïnatge i la ciutadania. Hem introduït noves reflexions sobre l’ús personal que fem i com ens sentim: realment ens fan sentir bé?

Com cada trobada, hem iniciat el treball amb una dinàmica basada en el joc de les cadires col·laboratives.  L’objectiu ha estat activar l’ànim del grup i seguir treballant la seva cohesió: en contraposició al joc tradicional de les cadires eliminatòries, en aquesta activitat no es competeix individualment, sinó que entre tots han hagut de trobar la manera d’assolir l’objectiu de no trepitjar el terra amb els peus; cap dels 27 membres!

Seguidament, hem fet una posada en comú dels registres d’observació que teníem de deures. L’objectiu ha estat analitzar quines són les principals pantalles i els elements tecnològics que ens envolten, quin ús fan adults, amics i mestres, i contextualitzar la reflexió sobre el consum propi que es va desenvolupar durant les sessions precedents. L’Activitat s’ha organitzat en 4 grups de treball (1 per cada camp de registre).

 Els membres de cada grup han posat en comú els resultats del registre d’observació que han fet, corresponent al grup en el qual els hi ha tocat. En aquesta primera part de l’activitat, s’han centrat en tres preguntes del qüestionari de deures:

1) Quines són les pantalles més utilitzades en el seu grup?

2) Número d’hores de consum de pantalles?

3) Com ens fan sentir les pantalles?

A partir d’aquesta primera dinàmica, hem continuat avançant amb una segona activitat d’anàlisi i reflexió → ara sobre ells mateixos.

Hem visualitzat el vídeo Phonbies i després hem valorat què han respost els enquestats a la pregunta “Com et fan sentir les pantalles?”. Finalment, ens hem traslladat la pregunta a nosaltres mateixos. De manera individual, utilitzant post-it que han situat en una pancarta d’emocions (on hi havia cares contentes, enfadades, tristes o indiferents), hem expressat el que més ens identificava.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s