Sin categoría

Consell d’infants: trobada del mes de març!

Abans de tot, volem agrair l’assistència i participació a tots els nens i nenes que van participar a la sessió sobre assetjament, el tema que es tracta aquest any.

Els protagonistes del Consell

Entre totes i tots vam repassar quins tipus d’assetjament hi ha (escolar, laboral, sexual, ciberassetjament); de com es pot manifestar (verbal, físic, social, econòmic); i en quins àmbits podem trobar-nos-hi (a la feina, a l’escola, extraescolars, en la nostra vida privada…).

No només trobem l’assetjament a les escoles, és quelcom que pot donar-se a qualsevol edat, és per això que és important saber com fer front a aquesta situació.

A les trobades següents practicarem diferents estratègies per saber com tractar amb un possible assetjador.

Què més vam fer?

Vam veure un tros de l’entrevista a uns joves testimonis, que en el passat havien patit assetjament i vam poder debatre sobre diferents aspectes: per quin motiu comença l’assetjament? Quin perfil té l’assetjat? I l’assetjador? Com s’inicia aquesta relació d’abús? I una de les coses més importants… Com actuen els observadors?

Documental sobre assetjament

També vam parlar del suïcidi, una opció que es plantegen alguns dels assetjats, com a conseqüència de tant patiment, i la importància de demanar ajuda.

Tots i totes vam pensar en tres persones amb qui podríem parlar si patíssim assetjament, o si veiéssim que li fan a algú altre. Amb la mare, el pare, l’àvia, l’avi, la cosina, la professora, l’amiga, amb la meva psicòloga… van ser algunes de les respostes.

Si al nostre voltant es produeixen situacions que poden considerar-se assetjament…. Què fan els observadors? I nosaltres mateixos? Sabem com actuar? Com ens sentim?

Vam passar una tarda agradable, compartint experiències, i debatent sobre el tema que ens ocupa.

Molt bona feina!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s