Bon ús de pantalles

El mòbil, jo i altres: cinquena trobada del CIM

Dijous 20 de febrer va tenir lloc la cinquena sessió del Consell Infantil Municipal, amb visites sorpreses d’allò més interessants!

A l’inici de la trobada, els nostres representants municipals al CNIAC, la Jara i en Jordi, van passar a saludar els consellers i conselleres, i es van interessar per tot el que estàvem treballant aquest curs. Van aprofitar per repartir unes polseres ben maques del CNIAC i ens vam fer una foto de grup.

Tot seguit, vam donar la benvinguda al CIM a la Neus Riera, tècnica de l’EduCaC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya), amb qui vam parlar del mòbil, de l’ús que en fem en les relacions socials, dels cercles d’influència i de la nostra imatge personal, per acabar reflexionant sobre les diferències entre una broma i l’assetjament. L’activitat es deia Els Mòbils, jo i els altres, i ens va permetre recordar alguns dels temes que hem anat tractant durant les sessions precedents: la identitat digital, com ens fan sentir les pantalles, quines afectacions generen en nosaltres, etc.

La Neus va començar fent-nos reflexionar sobre el consum de pantalles a través del vídeo Vivim amb el mòbil o vivim per al mòbil?

El vídeo ens ha permès parlar sobre per a què fem servir les pantalles, i veure que tot i ser una eina molt útil i divertida si l’utilitzem correctament, també tenen un costat fosc: no sabem quin ús faran els altres de les nostres imatges; hi ha molta informació falsa, que no és veritat i que pot tenir com a objectiu fer mal a terceres persones; o fins i tot hi ha el perill de les addicions al joc en línia. La Neus ens ha ensenyat la campanya de l’EduCaC #aminomenganyen, i ens ha regalat un suport de mà per als nostres mòbils amb el lema de la campanya:

Una de les parts més interessants és quan la Neus ens ha preguntat sobre nosaltres mateixos: quina imatge tenim de nosaltres? Si ens agradem o no tal i com som; qui som nosaltres de veritat? o què ens fa sentir bé? Hem reflexionat sobre quina és la imatge personal que projectem en les xarxes socials i la importància de valorar si allò que fem ens fa feliços a nosaltres i ho fem perquè volem, o bé realitzem coses per agradar als altres. En aquest sentit, hem vist un reportatge especial de l’InfoK sobre els mòbils. També hem comentat que hi ha una cançó d’en Dani Martín molt de moda aquests dies que parla precisament del “postureig” que inunda les xarxes socials, sempre buscant donar una imatge perfecte de nosaltres mateixos que no sempre és real.

Hem acabat la trobada analitzant les diferències entre una broma i l’assetjament/ciberassetjament, i hem vist el trailer de pel·lícula Wonder per recordar que tots/-es som diferents i tots/-es som especials! El més important és ser respectuosos/-es amb les persones en tots els seus sentits: amb la seva imatge i les seves capacitats!

La propera sessió la realitzarem el 19 de març i demanem a tots els grups classe de 5è i 6è que aporteu idees, propostes, iniciatives perquè els consellers i conselleres del CIM puguin confeccionar una campanya de sensibilització sobre el bon ús de les pantalles. Aquestes són les activitats del treball a l’aula que us proposem.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s