Segona Sessió – Novembre 2023

Segona Sessió - Novembre 2023

Proposta de Treball – Segona Sessió

 El dimecres 15 de novembre va tenir lloc la segona sessió del CIM d’aquest curs 2023-24. Vam començar jugant a la pedra, paper i tisora cooperativa per tal de continuar reforçant les coneixences entre els i les membres del grup.

Pedra, paper i tisora cooperativa

Després d’aquesta activitat més lúdica, vam dedicar una estona a recordar els aspectes més rellevants tractats durant la primera sessió i així centrar la temàtica dels Estereotips a la pràctica.

La primera activitat centrada en els estereotips, i a la vegada relacionada en la cohesió de grup, consisteix en realitzar mitjançant la mímica, diferents personatges (animals, rols, oficis, col·lectius socials, etc.), per tal d’identificar aquelles accions o actituds que s’han repetit més en cadascun dels personatges i analitzar el per què.

Joc dels personatges

Per tal d’entendre que són els estereotips i exemplificar tots aquells conceptes que van aparèixer durant el cercle de conversa, es proposa un Qui és qui?

La dinàmica consisteix a relacionar diverses imatges de personatges amb les seves professions a partir del judici. Aquesta activitat ens permet entendre a què ens referim quan parlem d’estereotips i a no etiquetar a les persones per la seva aparença.

Joc del qui és qui?

Per acabar la segona sessió del Consell Infantil Municipal, ens vam tornar a reunir per repassar les propostes aportades pels i les representants del consell sobre la temàtica i per acabar de reflexionar i valorar la sessió.

A continuació, a petició dels i les representants del CIM, us deixem adjunta l’activitat del Qui és qui?, per tal de que cada escola pugui dur a terme l’activitat amb el grup classe.

De cara a les següents sessions continuarem aprofundint en el tema dels estereotips i reflexionant sobre què podem fer des de les escoles, les famílies i l’ajuntament.