FUNCIONAMENT

El pla de treball del Consell dels Infants Municipal té quatre fases diferenciades:

1. La constitució del CIM: Per escollir els representats, els tutors i tutores expliquen als grups els objectius i el funcionament del Consell. És important que els infants copsin el compromís que s’adquireix en ser un representat dels seus companys en el Consell. Aquest compromís consisteix en:

  • Assistir a les reunions del CIM: una o dues trobades mensuals, de gener a maig, segons les dates que s’indiquen al calendari, de 17:15h a 18:45h a la sala gran del Centre Cívic el Vapor. En total son sis trobades al llarg del curs, comptant amb la representació final de les propostes i el treball realitzar al Ple Municipal. Les reunions del Consell són coordinades per dos educadores que tenen per missió donar suport als infants a l’hora de formular les seves propostes i fer d’enllaç entre ells i l’Ajuntament.
  • Actuar com a portaveus dels seus companys.

2. L’encàrrec: El punt de partida del projecte és l’encàrrec del consistori municipal al Consell Infantil Municipal d’aportar la seva visió, opinió i propostes sobre un determinat tema. Enguany, el tema que es proposa és: LA IGUALTAT DE GÈNERE

3. Desenvolupament del programa d’activitats. Les activitats tenen per objectiu que els infants pugin obtenir informació, reflexionar, debatre i fer propostes, com a grup, sobre el tema proposat en l’encàrrec.