Bon ús de pantalles

Segona trobada del CIM 2019-20

El dijous 21 de novembre va tenir lloc la segona sessió del CIM d’aquest curs 2019-20. Vam començar jugant al pistoler, per tal de continuar reforçant les coneixences entre els membres del grup.

Després d’aquest escalfament lúdic, vam dedicar una estona a recordar els aspectes més rellevants tractats durant la primera sessió, que sobretot van tenir a veure amb la quantitat d’hores que setmanalment dediquem a estar davant d’una pantalla. Com les xifres ens havien sorprès molt en la trobada precedent, es va proposar una dinàmica ràpida de veritat o fals amb l’objectiu de treballar algunes dades estadístiques d’organismes nacionals i internacionals sobre l’exposició a les pantalles.

Seguidament, hem introduït el concepte “internet”: què és? en què consisteix? com funciona?…Per fer-ho més visual, hem realitzat una dinàmica amb un cabdell de fil que simbolitzava la circulació de les nostres dades per la xarxa. Quan hem volgut tallar tots els fils per esborrar la nostra informació, ens hem adonat que aquesta no desapareix del tot, sempre queda un rastre; hem aprés que això es diu “petjada digital”.

La sessió ha finalitzat amb la projecció del vídeo “Huella digital, nuestro rastro en internet”, que exposa de manera gràfica com es construeix una identitat digital, quines persones intervenen i contribueixen a alimentar-la, com aquesta identitat digital pot ser determinant en el nostre futur personal i/o professional: la petjada digital no la podem controlar, per tant hem d’intentar fer un ús raonable i intel·ligent de les nostres dades a internet!

Seguirem aprenent més coses sobre aquests temes en les properes sessions…estigueu atents!

Ah! i no oblideu fer el treball a l’aula!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s