CONSELL INFANTIL MUNICIPAL SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament format per infants de 5è que estudien a les escoles del municipi. Concretament participen infants de l’escola Bernat de Mogoda, l’escola Els Aigüerols, l’escola la Florida, l’escola Santa Perpètua, l’escola Santiga, el col·legi Sagrada Família i l’escola Tabor.

La funció del consell és aportar la visió que els nens i les nenes tenen sobre la realitat que els envolta als responsables polítics del municipi per tal que la seva opinió sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans.

La Convenció dels drets dels infants, aprovada per les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, atorga als nens i les nenes el dret a expressar les seves opinions i que aquestes siguin tingudes en compte en tots els assumptes que els afectin, així com el dret d’opinar, el dret d’expressió, la llibertat de pensament, la llibertat d’associació i el dret a rebre una informació adequada. El Consell d’Infants és l’espai institucional que permet l’exercici d’aquests drets en el marc polític municipal.