ACTA SESSIÓ Consell d’Adolescents
Número 3
Data: 17/05/2022
Assistents: Gabriela Santiago, Lorea Granados, Miguel Àngel Ortiz, Noa Recuero, Adriel Burillo, Chaymae Akalcuch, Helena Cardador, Jara Egea, Biel Gilbert, Sara Escobar, Salsabil Lahmidi, Paula Gómez, Maximilian Leitz, Clara Romero, Ivet Vives, Nil Contreras, Nerea Ubieto, Albert López, Jan Plaza, Jailin Ambrosio, Jordi Gómez, Joan Canalejas i Carlos García
Dinamitzadora: Laura Girbau
Ordre del dia:
- La Laura Girbau, creadora d’UsApps, ve a presentar-nos aquesta aplicació, destinada a denunciar l’assetjament escolar.
- Precs i preguntes.
Desenvolupament de la sessió
Comencem la trobada diferenciant agressivitat versus violència. Agressivitat l’entenem com a una emoció que ens ve donada i que no sempre ha de ser violenta. En canvi, la violència causa dany, és estructural i es considera un abús de poder.
Mitjançant una dinàmica de grups cal decidir si es tracta de violència o no. Hem descobert que a l’haver de graduar les violències ens interpel·la com ho vivim nosaltres, no ha estat fàcil.
També, se’ns ha presentat el Pla de les Escoles Lliures de Violència. Tot reclamant que cal que els centres educatius siguin espais segurs. S’intenta que es visibilitzi les violències ocultes.
La Laura també ens ha explicat els diferents protocols d’actuació existents i els que s’estan treballant. Ens ha recalcat que tot i que, l’assetjament passi fora de l’institut, és el centre on està escolaritzat l’alumne/a assetjat, qui ha d’obrir el protocol.
Tanmateix, també es parla dels conflictes, que hi són sempre i que la violència i la convivència poden viure juntes. Se’ns presenten diferents tipus de violència.
Visionem una projecció on se’ns ensenya com funciona l’UsApps
Tancament
Per acabar la sessió, fem una simulació de com fer servir l’aplicació i resolem els dubtes que tenim. Se’ns dóna uns adhesius, amb un codi QR, i que algunes de nosaltres demanarem poder penjar a classe.