Sin categoría

Acta de la 3a trobada del Consell Adolescent Municipal

ACTA SESSIÓ Consell d’Adolescents

Número 3

Data: 17/05/2022

Assistents: Gabriela Santiago, Lorea Granados, Miguel Àngel Ortiz, Noa Recuero, Adriel Burillo, Chaymae Akalcuch, Helena Cardador, Jara Egea, Biel Gilbert, Sara Escobar, Salsabil Lahmidi, Paula Gómez, Maximilian Leitz, Clara Romero, Ivet Vives, Nil Contreras, Nerea Ubieto, Albert López, Jan Plaza, Jailin Ambrosio, Jordi Gómez, Joan Canalejas i Carlos García

Dinamitzadora: Laura Girbau

Ordre del dia:

  • La Laura Girbau, creadora d’UsApps, ve a presentar-nos aquesta aplicació, destinada a denunciar l’assetjament escolar. 
  • Precs i preguntes.

Desenvolupament de la sessió

Comencem la trobada diferenciant agressivitat versus violència. Agressivitat l’entenem com a una emoció que ens ve donada i que no sempre ha de ser violenta. En canvi, la violència causa dany, és estructural i es considera un abús de poder.

Mitjançant una dinàmica de grups cal decidir si es tracta de violència o no. Hem descobert que a l’haver de graduar les violències ens interpel·la com ho vivim nosaltres, no ha estat fàcil.

També, se’ns ha presentat el Pla de les Escoles Lliures de Violència. Tot reclamant que cal que els centres educatius siguin espais segurs. S’intenta que es visibilitzi les violències ocultes.

La Laura també ens ha explicat  els diferents protocols d’actuació existents i els que s’estan treballant. Ens ha recalcat que tot i que, l’assetjament passi fora de l’institut, és el centre on està escolaritzat l’alumne/a assetjat, qui ha d’obrir el protocol.

Tanmateix, també es parla dels conflictes, que hi són sempre i que la violència i la convivència poden viure juntes. Se’ns presenten diferents tipus de violència.

Visionem una projecció on se’ns ensenya com funciona l’UsApps

Tancament 

 Per acabar la sessió, fem una simulació de com fer servir l’aplicació i resolem els dubtes que tenim. Se’ns dóna uns adhesius, amb un codi QR, i que algunes de nosaltres demanarem poder penjar a classe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s