Sin categoría

Acta de la 4a trobada del Consell Infantil Municipal

ACTA SESSIÓ Consell Infantil Municipal

: 4

Data: 26/04/2022

Assistents: Ismael Kariouh, Baltasar Moreno, Berta Bonet, Leyre Garcia, Sergi Miron, Àlex Rodríguez, Edurne Rabadán, Paula Rabadán, Marina Malgrat, Salomón Londoño, Meritxell Abad, Ivan  Lej, Lucía Saavedra, Biel Ubach, Adama Dramme, Norah Molla, Alba Ortigosa, Idaira Domínguez, Martina Álvarez i Gisela Humet.

Dinamitzadors/es:  Laura Girbau.

Ordre del Dia

  • La Laura Girbau, creadora d’UsApps, ve a presentar-nos aquesta aplicació, destinada a denunciar l’assetjament escolar.
  • Precs i preguntes.

Desenvolupament de la Sessió

Primer de tot, fem una activitat on hem de classificar diferents accions, segons si considerem que són formes de violència o no. Ho debatem en grups de quatre o cinc persones i després ho posem en comú.

Ens expliquen la diferència entre violència i agressivitat, i les diferents formes de violència que podem identificar, de menys a més intensitat (des del llenguatge i humor sexista fins l’assassinat); i recordem que si coneixem alguna persona que pateix assetjament la podem ajudar, avisant als professors i aquests poden obrir un protocol per fer front a la situació.

Molts alumnes de les escoles d’arreu del món creuen que l’escola és un lloc perillós. És per això que és important crear protocols d’actuació, per poder identificar l’assetjament i saber com actuar.

Ens expliquen els diferents plans d’actuació que hi ha per activar als centres educatius, segons el cas d’assetjament en el què ens trobem (menors que pateixen violència a casa, violència de gènere, persones que pateixen assetjament per motius de racisme, entre molts d’altres). I ens comenten que actualment se segueixen redactant protocols per a diferents situacions.

Tancament

Per acabar la sessió, fem una simulació de com fer servir l’aplicació i resolem els dubtes que tenim. Ens donen enganxines, amb un codi QR, i la informació de l’aplicació en un cartell informatiu, per dur a l’escola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s