Igualtat de Gènere

El consell Infantil Municipal realitza la seva segona trobada.

El passat 28 de febrer de 2019, es va realitzar la segona sessió del CIM de Santa Perpètua a la Sala del Balcó de l’Ajuntament.

Les conselleres i consellers van poder comptar amb la presència de la Gema Jorge, tècnica auxiliar del Departament d’Igualtat, que els va explicar les funcions de la regidoria, els serveis que s’ofereixen, i les principals activitats i iniciatives que està desenvolupant Igualtat en el municipi.

Així mateix, es va realitzar una dinàmica titulada “Endevina el treball”, amb l’objectiu de reflexionar sobre els estereotips que connecten el gènere i les professions, i explorar l’equitat de gènere en el treball i la igualtat d’oportunitats per a totes i tots.
Aquesta activitat va permetre als membres del CIM debatre sobre quins són els treballs que socialment s’han assumit que són realitzats per homes i quins per dones; reflexionar sobre l’existència de professions “masculines” i “femenines”, la coneixença de casos que trenquin amb els estereotips; i abordar les idees preconcebudes sobre els treballs que poden fer els homes o les dones.

A partir d’aquesta dinàmica, es va realitzar una primera valoració dels resultats de l’enquesta del treball a l’aula, i es va fer una visualització ràpida dels vídeos treballats amb els grups-classe per recollir les impressions, comentaris, opinions que havien generat.
Es va tancar la sessió, fent l’encàrrec del proper treball a l’aula, consistent en l’elaboració de diferents taules d’observació, on hauran de desenvolupar un treball de camp fixant-se en el seu entorn familiar, escolar i del municipi.

Enllaç del treball d’observació de les conselleres i consellers:  Registres d’observació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s