Igualtat de Gènere

El consell Infantil Municipal de Santa Perpètua de Mogoda dóna el tret de sortida a l’encàrrec 2018/2019.

El passat 24 de gener de 2019, les noves conselleres i consellers del Consell Infantil van realitzar la seva primera sessió, al centre cívic el Vapor. Enguany, el CIM de Santa Perpètua té l’encàrrec de treballar propostes sobre la Igualtat de gènere.

La primera part de la trobada, va comptar amb la presència del Regidor d’Educació, l’Antonio Egea, qui els va donar la benvinguda, els va presentar la temàtica que desenvoluparan aquest curs, i els va animar a aportar les seves visions, opinions i a fer propostes adreçades a ells mateixos, a l’ajuntament, a l’escola i a les famílies.

Així mateix, els va recordar que les propostes sorgides del CIM són tingudes en compte per l’Ajuntament i poden arribar a implementar-se. En aquest sentit, les conselleres i els consellers van poder sentir el testimoni d’alguns dels antics representants del CIM (curs 2016-2017), que els van explicar la seva experiència; així com del Jordi i la Jara, que són els actuals representants del CIM de Santa Perpètua al Consell Nacional d’Infància i Adolescència de Catalunya (CNIAC).

El regidor va explicar a les exconselleres i exconsellers del curs 2016-2017 que van treballar els pressupostos participatius, que d’aquelles propostes que van portar al Ple:

1. Posar WIFI en espais públics (295 vots)
2. Reformar i ampliar el skateparck (amb rampes, piràmides i piscina, com el de Mollet) (128 vots)
3. Pista de futbol sala al parc central, on no molestem (71 vots)
4. Un parc d’aventura (bosc urbà) al parc de la Sardana (51 vots)

S’ha dut a terme la implementació de zones wifi a:

-L’aula del parc. Al parc Central.
-Al centre cívic El Vapor.
-Al centre cívic Mas Costa.
-I al centre cívic can Taió.

A més, va informar  que arrel d’aquella proposta, l’ajuntament es va adherir a la convocatòria de subvenció Wifi4EU, que oferia la Comissió Europea, i ha estat concedida.

Finalment, els va comentar que la tercera proposta més votada, la pista de futbol sala al Parc Central, també s’ha implementat i es farà la seva inauguració el dissabte 23 de febrer al matí.

 

Durant la resta de la sessió, es van realitzar dinàmiques per fer coneixença entre els nous membres del CIM i fomentar la cohesió de grup; es va parlar i reflexionar sobre el concepte de gènere i altres termes associats; es va introduir la temàtica dels rols de gènere; i es van analitzar algunes dades estadístiques sobre les desigualtats entre homes i dones.La propera sessió del CIM la realitzarem al Centre cívic El Vapor, el 21 de febrer de 2019 de 17:15h a 18:45h.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s