Visita del tècnic de gestió de residus al Consell Infantil Municipal.

És la segona trobada del consell, i aquest cop ens visita en David Camarena, tècnic de gestió de residus del municipi.

Aquesta visita ens ajuda a prendre una visió més global de la gestió i recollida de residus, ja que per a poder tractar l’encàrrec en profunditat, requeriem d’un especialista que ens pogues informar sobre els diferents tipues de recollida de residus, l’impacte que proueixen aquests en el nostre sistema i quines avantatges i quins inconvenients presenta cada sistema.

En aquesta visita, tenim l’oportunitat de parlar del diferents mètodes de recollida de la brossa, en concret varem parlar dels seguents:

  • Recollida selectiva en contenidors de fraccions: És la recollida que s’utilitza actualment. Cada productor de brossa separa les seves escombraries en diferents fraccions; paper, cartró, envasos, vidre, orgànic i resta. Cíclicament, uns camions de recollida passen a buidar cada contenidor per a portar-ho a una planta de tractament on síntenta reciclar la majoriade materials possibles.

 

  • Recollida porta-porta: Aquest mètode suggeereix que cada dia de la setmana es recull un tipus de fracció diferent, cada veí diposita la seva brossa a la porta de casa i questa és recollida per un tècnic de residus del municipi.

 

  • Sistema d’identificadors: per a obrir un contenidor, necessites una targeta identificadora, amb la qual és mantè un registre del moment en el que cada persona ha dipositat residus en un contenidor. d’aquesta manera s’obliga a cada persona a responsabilitzar-se de la bona separació de residus mitjançant la obligació d’identificar-se abans de dipositar la brossa en un conenidor. L’anonimat ja no existiria.

IMG_5978

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s